Jump to content

Welcome to Obsidian Forum Community
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

30+ hours... All gone! saved games? MISSING?

saved games bugs waste of money?

  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#1
siagee

siagee

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 14 posts
  • Location:Toronto - Canada

Hello all,

 

I purchased this game on release (in addition to a bit of beta experience w/ a buddy) and started playing it happily! I was initially very happy to be supporting such fantastic writing, artwork, and etc.

 

I am baffled by the fact that my 30+ hours into the game are now... ALL GONE!!!

 

I even restarted my journey giving the new patch a chance, thinking it might have been solved... but no!

 

Upon the developers' request, I will post a full description of my system's attributes along with a recent saved game that i found in the "saved game" folder (documents) IF I GET A PROMISING RESPONSE THAT I HAVE NOT WASTED MY MONEY OR MY TIME!!!!

 

I tried all the fixes that are currently available... NONE WORKED!

 

If anybody can help I would greatly appreciate it.

 

Sia

 

 

 

 

 


  • McPartyson likes this

#2
sparklecat

sparklecat

    (7) Enchanter

  • Members
  • 990 posts
  • Pillars of Eternity Silver Backer
  • Kickstarter Backer
  • Deadfire Backer
  • Fig Backer

So your saves aren't, in fact, missing; the game just isn't seeing them properly?



#3
siagee

siagee

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 14 posts
  • Location:Toronto - Canada

Yes. 

 

The saves from both my characters are in %user%/MyDocuments/SavedGames/PillarsofEternity

 

i reinstalled the game and steam reloaded my saves from the cloud... still nothing!

 

i even started a new character and made an early save game, exited the game, came back and still nothing!

 

both continue and load game are greyed out!



#4
Koadoch

Koadoch

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 11 posts

I was initially extremely frustrated as well in the beginning as I had been waiting for this game during months.

I realized after so many bugs, crashes and problems with the game, that it will probably require a couple more months and several more patches before this game is stable enough to play with joy and not frustration, as it currently works out.

I am currently playing other more stable games, until PoE gets stable. =)



#5
Insolentius

Insolentius

    (5) Thaumaturgist

  • Members
  • 459 posts
  • Location:Tuzla, Bosnia & Herzegovina
  • Deadfire Backer
  • Fig Backer

I think I read somewhere about this issue. Back up the save files, and uninstall the game. Then delete everything in appdata, programdata or any folder that contains files related to PoE. Reinstall the game, and put the save files back.



#6
siagee

siagee

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 14 posts
  • Location:Toronto - Canada

I did all of that...

 

Unfortunately its a no go!



#7
Silent Winter

Silent Winter

    (10) Necromancer

  • Members
  • 1594 posts
  • Pillars of Eternity Backer
  • Deadfire Backer
  • Fig Backer

Did you try this:

http://forums.obsidi...ble-workaround/

(basically, backup all saves elsewhere and then ONLY move the latest save back to the saved games folder) - worked for me.



#8
siagee

siagee

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 14 posts
  • Location:Toronto - Canada

I tried it multiple times with different save games (both with the cloud on and off) and nothing.

 

I highly believe this should not be our job to bugfix an issue like this!

 

We paid to support the game and signed up to have fun! Not to find bugs and do the devs job for them.

 

It is rather unfortunate because I lost a whole weekend trying to figure this out, instead I could have been playing something more reliable.

 

Thanks for the suggestion, I am glad it worked for you :)



#9
Sleaker

Sleaker

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 5 posts
  • Pillars of Eternity Backer
  • Kickstarter Backer
  • Deadfire Backer
  • Fig Backer

I'm also seeing this issue, and even posted up a savegame with the problem.  Have not heard anything at all from developers on this which is quite dissapointing as I've sunk 58hours into my playthrough already.



#10
Ichthyic

Ichthyic

    (6) Magician

  • Members
  • 606 posts

 

It is rather unfortunate because I lost a whole weekend trying to figure this out, instead I could have been playing something more reliable.

sounds like you have the ultimate workaround already in mind...

 



#11
Matt Sheets

Matt Sheets

    Obsidian Alumni

  • Members
  • 136 posts
  • Pillars of Eternity Backer
  • Kickstarter Backer

Hello,

 

Please post a link to your save games and system specs so we can diagnose the issue.

 

Savegames

Try to include a save file from right before as well as during the issue you are reporting

Windows Location: %USERPROFILE%\Saved Games\Pillars of Eternity\Saves

Mac Location: Library/Application Support/Pillars of Eternity/Saved Games

Linux Location: Home/.local/share/PillarsOfEternity/SavedGames

 

Output Log

When the issue occurs, close the game client, find this file, then attach it to your post

Windows Steam Location: \Steam\steamapps\common\Pillars of Eternity\PillarsOfEternity_Data\output_log.txt

Mac Location: Library/Logs/Unity/Player.log

Linux Location: Home/.config/unity3d/Obsidian Entertainment/Pillars of Eternity/Player.log

 

System Specs

This will give us most of your computer specs to help us diagnose the problem

Windows Location: Press (windowkey + R), Type "dxdiag" and press Enter, Click "Save All Information", Attach the file that you create

Mac Location: Click the Apple button in the corner of the screen, Click "About This Mac", Click "More Info", Copy and paste the Model and Year, Processor, Memory, Graphics, and Software information

Linux Location: Search for "system", Click "System Settings", Click "Details", Copy and paste all information


  • McPartyson likes this

#12
domathon

domathon

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 15 posts

my saves just get deleted, dont even appear in folder



#13
siagee

siagee

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 14 posts
  • Location:Toronto - Canada

dxdiag:

https://www.dropbox....dxdiag.txt?dl=0

 

saved games:

https://www.dropbox....9vDRLd3q2a?dl=0

 

output log:

https://www.dropbox....ut_log.txt?dl=0

 

Hope you guys can find a solution!

 

Thanks



#14
Cryptomancer

Cryptomancer

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 41 posts
  • Pillars of Eternity Backer
  • Kickstarter Backer
  • Deadfire Backer
  • Fig Backer

This is kind of a long shot, but try this. The format of the saved game files is just a ZIP. Try to extract all the files from the ZIP, then create a new ZIP and copy the old name.



#15
Evange

Evange

    (3) Conjurer

  • Members
  • 198 posts
Did you try using windows restore to revert your save files into an earlier version that's working?

#16
DarthPanda

DarthPanda

    (3) Conjurer

  • Members
  • 145 posts

This sounds similar to an old problem I heard about when Windows XP/7 came out. People were complaining they would save files with one program, but if they tried to open it with another program they couldn't find it (but it would show up if they went to the location with Windows Explorer); the culprit turned out to be User Access Control being extremely restrictive on what programs were allowed to see - depending on the programs used and location of the files it even prevented said programs to see their own files (this is why I never install games in /Program Files, I have a seperate /Games directory for that).

 

Try running PoE in Administrator mode (right click on the PoE executable and click on "Run as Administrator") to see if that allows you to load savegames.



#17
siagee

siagee

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 14 posts
  • Location:Toronto - Canada

i have ran the program as admin, re-allocated and renamed the files, and hell of a lot of other methods that worked for others. Unfortunately none of them have worked, though I am thankful for all your responses and solutions. A sense of community has always existed within Obsidian. Fortunately one of the developers is considering my case at the current moment so we will see what will come out of it. By the way did anybody get an update which was about 576 mb? If so did you find any specifications as to what it was for?



#18
Plazmid

Plazmid

    (2) Evoker

  • Members
  • 72 posts
  • Location:San Diego
  • Steam:Plazmid
  • Pillars of Eternity Silver Backer
  • Kickstarter Backer
  • Deadfire Backer
  • Fig Backer

The interesting part of this issue, and I've seen this issue posted quite a bit, is that the default action seems to be to verify the steam files.

 

Here is my take on this issue:

There is definitely something wrong with the save/load mechanism.

From a practical point of view:

1) These issues started with the patches with Steam. (At least it seems that way)

2) The saves that have been uploaded are not having issues on Obsidian's systems, implying that the save files are not corrupted. At least some of them are not.

3) There seems to be evidence that it is a client/host issue.

So, what are the requirements, from an application level, to recognize a save file?

Next, we need a tool (or method) to verify the pieces required. ie Registry, Application, config files, app path, etc.

 

The only way this issue is going to get fixed is to identify what is going wrong.

 

Obsidian, can you create a tool that will verify savegame integrity and can validate the other requirements needed to verify a savegame as valid? Perhaps there are some arguments we can give the executable that might help you isolate the problem. Re-installing the application over and over again is a recipe for frustration.


  • siagee likes this

#19
Silent Winter

Silent Winter

    (10) Necromancer

  • Members
  • 1594 posts
  • Pillars of Eternity Backer
  • Deadfire Backer
  • Fig Backer

For me it happened again - I removed all but one save-file - no good - then I removed that one save file (over to a different drive, don't know if that matters), then copied it back again - it worked - weird.



#20
Plazmid

Plazmid

    (2) Evoker

  • Members
  • 72 posts
  • Location:San Diego
  • Steam:Plazmid
  • Pillars of Eternity Silver Backer
  • Kickstarter Backer
  • Deadfire Backer
  • Fig Backer

So, what OS are those of you having save issues on?

Is there anything remarkable about your user profile? I.E., not an Admin, but a user?

Perhaps multiple drives, with the OS mapped to a drive other than C.

Yes, I'm grasping at straws.

Perhaps some dev introduced an absolute path issue in some of the code that was merged.

I know some applications have relative path issues with Windows 7. And, there can be odd permission issues, especially with the %user%/%appdata% permissions. So far, it looks like everyone having the issue is running Windows.... Hmmmm.


  • siagee likes this





Also tagged with one or more of these keywords: saved games, bugs, waste of money?

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users