Jump to content
  • 0
Boeroer

[BUG v2.1] Commanded ability not executed, flickering action icon

Question

Hello,

 

since 2.1 I experience something new and very annoying:

 

Often when I command my party members to execute a melee (?) ability they just stand there and the small circular action icon above their head flickers between ability icon and auto-attack (I believe). They don't move to the target. The problem can be solved by manoeuvering them a bit further manually and then command again.

 

AI is turned off.

 

Am I the only one who experiences this atm? I couldn't find a similar bug report.

Edited by Boeroer

Deadfire Community Patch: Nexus Mods

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

"Time is not your enemy. Forever is."

— Fall-From-Grace, Planescape: Torment

"It's the questions we can't answer that teach us the most. They teach us how to think. If you give a man an answer, all he gains is a little fact. But give him a question, and he'll look for his own answers."

— Kvothe, The Wise Man's Fears

My Deadfire mods: Brilliant Mod | Faster Deadfire | Deadfire Unnerfed | Helwalker Rekke

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yes, it sounds like it. Although I'm not experiencing animation loops. Just a stuck char with a flickering ability icon who doesn't act at all. Like he's getting electrocuted but it too stubborn to twitch around. ;)

 

Actually the same flickering as the drake summons of the chanter in beta. Do you guys remember? Only those did slide around and flickered while my chars do run normally and end flickering when I command them to move.

Edited by Boeroer

Deadfire Community Patch: Nexus Mods

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hey everyone,

 

I'm adding this thread to the bug report along with the other threads to be used as a reference.  If you discover anything else about this, please let us know as the devs will be taking a look at these threads.

 

Thanks again, and sorry about this bug.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I played a little more and it happens with all abilites, regardless of melee/ranged/spell. What also helps (even better than moving around manually) is to cancel the attack with the (x) button and try again (repeat command). Usually it works then.


Deadfire Community Patch: Nexus Mods

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Saw this happen to a Xaurip Priest for a brief few seconds in one of the early encounters on the Xaur Tuk Tuk cave map, think it was Howling Gorge - only time I have seen it so far.


“How do you 'accidentally' kill a nobleman in his own mansion?"

"With a knife in the chest. Or, rather, a pair of knives in the chest...”

The Final Empire, Mistborn Trilogy

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Yes, I also experienced it several times before I stopped playing v4.1.2


Deadfire Community Patch: Nexus Mods

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...