Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
dontzu

Damaged Enemies Have Absurd Stats

Question

Hello, 

 

I've run into a problem in Galvino's workshop where every time I enter the enemies start at varying stages of damage (barely injured, etc). I found myself having an obscene amount of trouble getting passed the first mob.

 

At first, I thought I was applying the wrong strategy or just hitting the mob with types they are resistant to, but after many attempts (more than I care to admit), I finally turned off expert mode so I could read the combat info. The injured enemies have crazy stats -separate from the healthy ones, and and not just defenses, as I noticed I was getting hit with crits nigh-constantly. Moreover, attempting to leave and come back results in different levels of starting damage on the enemies.

 

I am guessing this is a bug? I mean I know I'm playing on hard but exponential stat buffs for damage?

 

Unfortunately, my saved game was too large to upload, but I do have my output log and I took a screenshot of those lovely defense numbers. i hope it helps.

 

Thank you for any time and help you can provide,

 

--Don    

post-156297-0-50426700-1440614279_thumb.jpg

output_log.txt

DxDiag.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I am having the same bug, in this area, pretty sure its a bug since the enemies got even more deflection every time you come back, mines are upwards of 800 now.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello.  If I may ask what difficulty you are playing on, dontzu?  In order to upload your saved game you will have to zip it up or upload it to something like Dropbox and then post a link here that I can access.  Thanks!


- Refer to this thread if you are having trouble finding any information I requested http://forums.obsidi...eport-an-issue/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hey, 

 

At the time of entering the map, I was playing on hard. But to specify, before I finally turned off expert mode, I exited  (changed party) and came back, and then later exited and changed the diff setting (first to normal and then finally to easy). Based off of what Mundus described, it seems like leaving the map and returning may have something to do with the exponential stats. Unfortunately, I only have the most recent autosave, so the error probably started further back (second time entering the map, perhaps?). 

 

 

I hope this  helps, and thanks. I appreciate the swift assistance.

 

Here is the link: 

 

https://www.dropbox.com/s/qz1ym65i4v3ng1o/ddd40a13-a9d3-4799-8588-52f86908ad35%20autosave_0.savegame?dl=0

 

 

--Don

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi,
I have encountered same bug as OP. Every time I enter basement in Galvino's house enemies get +100 to all their defences and they are injured (still, with so high defences there's now way to beat them). Currently I'm playing on PoTD difficulty. Any workarount or quick hotfix would be nice to see :)

Here's the link to zip archive with savegame and output log: https://www.dropbox.com/s/0gz30ekawlgz5mg/savegame.zip?dl=0.
nYs99SI.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Can confirm, PotD playthrough as well.

Galvino's workshop seems to be bugged somehow.

I think it's either leaving and returning or some save/load kind of thing.

Here's my pic:

ombhWdK.png

What I did was load a savegame before I entered the house.

Then I simply NEVER save/loaded the entire time I was in there.

All mobs were normal (aka killeable).

 

The mobs were NOT "initially" hurt in my playthrough.

But perhaps I wasn't "bugged enough" :)

Edited by Maf

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks, can't wait for that patch so I can finally finish White March. Also, there's a bug for Monk talent Duality where it remains active when if you respec. So you basically get a free Duality talent without upgrading it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello all.  We have fixed this issue internally and will have a patch soon that addresses this and other issues.  Thanks for your support and patience during this issue.

any ETA ?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello all.  I've been informed that it will be this week.  Not sure of a day, they don't give me that info, and really it depends on making sure that nothing else majorly broke in the mean time.  We'll get it thoroughly tested and then patch.  Thanks!


- Refer to this thread if you are having trouble finding any information I requested http://forums.obsidi...eport-an-issue/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...