Jump to content

Welcome to Obsidian Forum Community
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

Cloak bug, floating with no physics.

capebug physics floating awkward ugly clipping cloak animation

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
alijan

alijan

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 7 posts

Cloaks have no physics or animation and just floats behind my characters. It's really ugly and awkward.

 

I have the newest version of the game 1.0.3 530, including the hotfix.

 

Specs:

Processor: intel i5 2500k 4.5 ghz

Ram: 16gb

Graphic card: zodiac Nvidia gtx 970 with newest driver 350.12

OS: Windows 7 64-bit

 

Here are some images of how the bug looks like looks like: 

 

TUYgHo7.jpg

 

94QpORp.jpg

 

VkKv9cW.jpg

Btw, it's a great game, enjoying it a lot, except for this bug :)



#2
alijan

alijan

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 7 posts

Bump



#3
alijan

alijan

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 7 posts

I have found some similar threads, but no answer yet. Anyone know what the cause of the issue might be?


Edited by alijan, 15 April 2015 - 01:46 PM.


#4
alijan

alijan

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 7 posts

I just found out something that might help with further investigation of this. I have two windowses on my pc, I tried to run the game on the other windows i have on my other harddisk and there the cloaks work fine, dunno what might cause this, but mabe some files missing in my main OS?



#5
Missiletto

Missiletto

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 11 posts

i have same problem with mac when i've change the dll for the bug of lord raedric later of the patch 1.04 i don't see the cloak back on my PG



#6
TupiNUMBooR

TupiNUMBooR

    (0) Nub

  • Initiates
  • 1 posts

SOLVED!

I installed, or re-installed the following things:

 

    directx9c(full, now web version)

    nvidia physics(i think it was the main candidate for cloaks physics problem)

    visual c+

    runtimepack

 

and it works now!



#7
cwi87

cwi87

    (0) Nub

  • Initiates
  • 3 posts

Hey!

Got this problem with capes again. Done every single thing You mentioned above with no results.
win 7 64bit, got game with White March 1 addon - v2.03.0788.PX1 from GoG.com.
I have reinstaled the visual C++ three times now and PhysX two times, still the capes dont move and stick out just like on pictures at start of the thread.



#8
Aarik D

Aarik D

    Community Manager

  • Developers
  • 3235 posts
  • Black Isle Bastard!

Hey cwi87,

 

Welcome to the forums and thanks for joining us! Check out this thread as many users solved the same problem. check the end of the post. http://forums.obsidi...ysics/?hl=cloak

 

Thanks!



#9
skoupan

skoupan

    (0) Nub

  • Initiates
  • 1 posts

This awful  buglike, managed to keep me out of playing this masterpiece. Everytime i saw those still, wandering cloaks, couldn't drop the feeling that i am

 

playing some bad programmed b-game.

 

Probably by now, most of the players would have found a solution to this but i write what i found that worked for my win 8 PC perfectly.

 

Uninstalled all C++ redist (2005, 2008,2012 was installed on my PC) and dloaded and reinstall ALL packages (2005, 2008, 2010, 2012, 2013, 2015).

 

Cloak gfx, physics, position ( cloaks remained up even when you die!!  :-P ) etc all worked fine.



#10
Devangel

Devangel

    (0) Nub

  • Initiates
  • 1 posts

  I found the problem, install the "vcredist_x86" from 2010 and 2012 and thats it, problem solved. It worked for me, plus i followed all online guides, installed direct X 2010, also installed "vcredist_x64" and it didn't work. I thought for a minute since my windows is 64 bits i had no need to install vcredist 32 bits version which was "vcredist_x86", in the end i searched and found that installing 32 bits programs or files on 64 bits has no problem, only the contrary actually is bad (installing 64 bits files/programs when u have a PC 32 bits version). I believe that can also be of some help, since i just limited all the files to vcredist specifically, that bug didn't happen to me when i got pillars of eternity without expansions, so im guessing "vcredist_x86" isn't updating corretly the game with new expansions, it just stays out of date, requiring manual update on it.

  Hope its get fixed this way for you all peps, this bug gave me such a awkward gaming, if i didn't fix it as soon as i installed with expansion i don't think i would continue playing.


  • Spiessss likes this

#11
Spiessss

Spiessss

    (0) Nub

  • Initiates
  • 1 posts

  I found the problem, install the "vcredist_x86" from 2010 and 2012 and thats it, problem solved. It worked for me, plus i followed all online guides, installed direct X 2010, also installed "vcredist_x64" and it didn't work. I thought for a minute since my windows is 64 bits i had no need to install vcredist 32 bits version which was "vcredist_x86", in the end i searched and found that installing 32 bits programs or files on 64 bits has no problem, only the contrary actually is bad (installing 64 bits files/programs when u have a PC 32 bits version). I believe that can also be of some help, since i just limited all the files to vcredist specifically, that bug didn't happen to me when i got pillars of eternity without expansions, so im guessing "vcredist_x86" isn't updating corretly the game with new expansions, it just stays out of date, requiring manual update on it.

  Hope its get fixed this way for you all peps, this bug gave me such a awkward gaming, if i didn't fix it as soon as i installed with expansion i don't think i would continue playing.

 

 

This worked for me =) thanks man!







Also tagged with one or more of these keywords: capebug, physics, floating, awkward, ugly, clipping, cloak, animation

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users