Jump to content
  • 0
rcgamer

Companion is gone when I load a saved game

Question

When I load a saved game my companion bear is no longer there.  He was there when I saved. A green x is where he should be when the save loads but then it moves off across the screen .  When I double click the icon spot where his symbol should be it takes me to a random point on the map as if that's where my companion is.  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

I have a similar problem. I reached Gilded Vale and was running around town when I noticed my bear is missing and the icon for it is completely white. I noticed only after going into the building with the guy who lost his friend in the cave with the giant bear. I tried seeing if I could fix this by loading a saved game, but now it shows 2 blank companions that I can't do anything with. Now I can't go into any building or leave town because it says I need to gather my party. 

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I am having the exact same issue in gilded vale. died to bandits, reloaded no companion. Now I cant ;eave as i need to gether my full party which is impossible.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I can confirm this too, for me its the auto save that has this issue, normal saves so far is fine, but loading an auto save and my ranger companion is gone.

 

this I hope gets fixed soon. bit of a game breaker without a pet

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

This bug happened earlier, and reloading a previous save in another area seemed to fix it. Now I'm stuck completely as I had no save from a previous area and all saves seem to be corrupted now. The bug is severe and game-stopping since you can't leave an area without your companion.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Guest Matt Sheets

Hey,

 

Can you please attach your save games and output logs?

 

Save Games location:

%USERPROFILE%\Saved Games\Pillars of Eternity\Saves
 

Output log:

\Steam\steamapps\common\Pillars of Eternity\PillarsOfEternity_Data\output_log.txt

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I attempted to do so and received the following errors uploading.

 

  • output_log.txt

    Upload Skipped (This file was too big to upload)

  • f3508225-2f3b-4f14-9596-115732984744 autosave.savegame

    You aren't permitted to upload this kind of file

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

It's not letting me upload them.

 

 

output_log.rar

You aren't permitted to upload this kind of file

 

 

69abcf3d46e04a0cbec69e0eb883a2c7 8085347 TempleofEothas.rar

You aren't permitted to upload this kind of file

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Encountered the same bug, very bad because it's a game breaker. Loading a game does not fix this, also quit and restart game doesn't help. Stuck for now with my invisible bear :blink:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

hmm, add to my last post that apparently more than just the pet is broken. in the savegames that include this bug(all of them....grrrr) the ability bars for my chars also dont show up anymore...cmon...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hey,

 

Can you please attach your save games and output logs?

 

Save Games location:

%USERPROFILE%\Saved Games\Pillars of Eternity\Saves
 

Output log:

\Steam\steamapps\common\Pillars of Eternity\PillarsOfEternity_Data\output_log.txt

 

Thanks!

I got the game through GoG so the path was different but I found the output_log.txt file and zipped it up to get around the upload size restrictions.  I was only able to attach two of my four save games before hitting the overall size limit, but they all have the same problem described.  Let me know if you need the other two -- I can probably attach them in a separate post.

output_log.zip

saves1.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Have this same exact bug...pet is gone and a white circle appears in his place as a portrait. Support here says to close the client, restart and reload to fix the issue...but that doesn't help. This is a show-stopper as you can't change maps without gathering your party...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hey,

 

Can you please attach your save games and output logs?

 

Save Games location:

%USERPROFILE%\Saved Games\Pillars of Eternity\Saves
 

Output log:

\Steam\steamapps\common\Pillars of Eternity\PillarsOfEternity_Data\output_log.txt

 

Thanks!

 

Here are zipped copies of the saved game and output log. Hope this helps!

 

output_log.zip

 

6b7d34fa7d81481489ff9bf4f2499147 7955521 GildedVale.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Maybe he had urgent business to attend off screen and returned as soon as he could. In all seriousness, hopefully it's one of those weird one off glitches.


Fionavar's Holliday Wishes to all members of our online community:  Happy Holidays

 

Join the revelry at the Obsidian Plays channel:
Obsidian Plays


 
Remembering tarna, Phosphor, Metadigital, and Visceris.  Drink mead heartily in the halls of Valhalla, my friends!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

In all seriousness, hopefully it's one of those weird one off glitches.

 

It isn't. It really, REALLY isn't. And it is breaking the game completely for me. First time I loaded my ranger character the companion is gone. Since I am now reading that it doesn't only happen for companions but also followers, why would I want to make a new game if it will just happen all over again?

 

Until there is a proper fix for this, PoE will have to sit in the dark corner of my Steam Library and remain unplayed.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

In all seriousness, hopefully it's one of those weird one off glitches.

 

It isn't. It really, REALLY isn't. And it is breaking the game completely for me. First time I loaded my ranger character the companion is gone. Since I am now reading that it doesn't only happen for companions but also followers, why would I want to make a new game if it will just happen all over again?

 

Ahh, I see. I'm sorry, I didn't quite get it at first. There are so many posts/threads to approve that I tend to skim them mostly to make sure that they're on the up and up. That's a real bummer man and I hope the issue is resolved for you and soon!

Fionavar's Holliday Wishes to all members of our online community:  Happy Holidays

 

Join the revelry at the Obsidian Plays channel:
Obsidian Plays


 
Remembering tarna, Phosphor, Metadigital, and Visceris.  Drink mead heartily in the halls of Valhalla, my friends!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

OK I have included my autosave and output log, still seems that only my auto save is effected for the time being,

 

from the output log I noticed

 

 

 

(Filename:  Line: 1788)

The referenced script on this Behaviour is missing!
 
(Filename:  Line: 1788)

The asset bundle 'D:/Program Files (x86)/Steam/steamapps/common/Pillars of Eternity/PillarsOfEternity_Data\assetbundles/prefabs/objectbundle/cre_bear_animal_companion.unity3d' can't be loaded because another asset bundle with the same files are already loaded.
 
(Filename:  Line: 701)

 

 

 

this probably is the issue? but anyway, hope the log provides the answer, as this is a game breaking bug.

output_log.zip

Edited by matthewfarmery

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

In all seriousness, hopefully it's one of those weird one off glitches.

 

It isn't. It really, REALLY isn't. And it is breaking the game completely for me. First time I loaded my ranger character the companion is gone. Since I am now reading that it doesn't only happen for companions but also followers, why would I want to make a new game if it will just happen all over again?

 

Until there is a proper fix for this, PoE will have to sit in the dark corner of my Steam Library and remain unplayed.

 

 

its not that bad when it happens to a follower since you can always just dismiss them via manageparty in the console.

the pets sadly you cannot dismiss and therein lies the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

In my case the complete party-management is broken. Starting with a missing ranger companion up to white boxes with "name-error" in the partymember select window. Changing zone/map is mostly impossible cause the missing ranger pet gives a "you must gather your party before venturing forth" :( . I tried to dismiss ALL members but this was no solution. My main charakter was not solo because there was a npc always by his side, not in the party but by his side on the maps. Reinviting the original members was ok and the npc gone but after that there was the nasty ranger companion bug again.

Edited by blue_and_me
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...