Jump to content
  • 0

Enemies Deflection bug


Question

I installed and played through some of the DLC today, was going fine, didn't run into any trouble until i got ti Galvino's Workshop. Now i cant progress anymore since the enemies are getting more deflection every time i load. They started out at around 100, but now every time i load, they have more and its upwards of 800 now, cant do anything to the enemies so i cant kill them and i cant progress. Not all enemies have this though the unstable constructs i can kill.

 

Here is a screenshot https://gyazo.com/d10e9f42bafcb3d4d0013f901742e9df

 

How am i supposed to kill that thing?

Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Hello, mundus6.  I'm sorry for your inconvenience.  Can you please upload a saved game and output log to Dropbox and then post a link here for me to download?  That will enable me to further help you.  Thanks for your support and patience during this issue.

- Refer to this thread if you are having trouble finding any information I requested http://forums.obsidi...eport-an-issue/

Link to post
Share on other sites
  • 0

Here is the Output_Log, although, i am not sure this helps as the game didn't crash for me. http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=71467868609687373998

 

And here is my current save, the deflection seems to go higher every time i save http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=72456480102395667523

Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello again.  I'm definitely seeing this issue with your saved game.  I have not been able to reproduce it with my own saves or a new game.  Have you by chance been using mods in the past or console commands of any kind?  Thanks.

- Refer to this thread if you are having trouble finding any information I requested http://forums.obsidi...eport-an-issue/

Link to post
Share on other sites
  • 0

I have not been using any mods or console commands, other than character portraits. Which i installed today, i guess i could try to uninstall and redo like 5 hours of gameplay, but i am pretty sure i am not the only one with this bug as i've seen another guy posting the same error.

Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello again.  Thank you for the additional information.  I hadn't seen that other thread until now, but have answered it as well.  I have entered a bug into our database and it will be looked at by the appropriate team.  Thanks for the support and patience during this issue.

- Refer to this thread if you are having trouble finding any information I requested http://forums.obsidi...eport-an-issue/

Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello, mundus6.  Your save file was still on PotD, correct?  You weren't able to change that around, were you?

 

Can you also please upload the saved file that is not experiencing this issue. That will more than likely give the programming team very useful information.

- Refer to this thread if you are having trouble finding any information I requested http://forums.obsidi...eport-an-issue/

Link to post
Share on other sites
  • 0

Yes my save is still on POTD and the bug did not reappear when i did that area without loading.

 

Here is my current save, i have already passed that place http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=36990494452572442282

 

I did reload a save from before i went to Durgan's battery, had to redo about 1 hour, but when i ran through Galvino's Workshop this time i did not run into this bug again. I did however not save a single time in that area as i think its related to loading. Since every time i made a new save before the mobs had higher stats.

 

Edit. i Forgot to add that i did leave the area and came back once, to get more camping supplies, but i didn't save before i was done with the place. When my save was bugged reentering the area made the mobs stats higher, it didn't now. Not sure what triggers the bug, but i think its related to saving.

Edited by mundus6
Link to post
Share on other sites
  • 0

Have same issue here as the OP. Also played potd with autoscaling option. Though it didn't come to me that it was related to loading and saving, so all my saves are bugged now.

 

To add something to OP, I tried to find monster information in the in-game encyclopedia, but couldn't find these new enemies other than the unstable construct. Don't know if this is related.

Link to post
Share on other sites
  • 0

Does anyone know if there's a workaround for this? Like if I head outside the factory and save, and then when I die reload from outside the factory, will the bug still occur? is it only when you reload WITHIN the zone that problems happen?

Thing is once your save is bugged i find it hard to undo it, since mobs you've encountered stats are saved. Lets say you fight some mobs bring them low then run away, rest and come back they are still low. There is no way to reset mobs afaik which is why once this bug is active the only way i've found to bypass it, is to load an old save that is not bugged yet.

Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello again.  We have fixed this internally and after thorough testing will put a patch out that also fixes this issue.  We want to make sure that it will be affective on saves that are already experiencing it as well as keeping it from happening in the future, and it will be available at that time.  Thanks for your patience and support.

- Refer to this thread if you are having trouble finding any information I requested http://forums.obsidi...eport-an-issue/

Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello again.  We have fixed this internally and after thorough testing will put a patch out that also fixes this issue.  We want to make sure that it will be affective on saves that are already experiencing it as well as keeping it from happening in the future, and it will be available at that time.  Thanks for your patience and support.

 

Thank you! Hoping I'll be able to resume play again soon!

Link to post
Share on other sites
  • 0

Does anyone know if there's a workaround for this? Like if I head outside the factory and save, and then when I die reload from outside the factory, will the bug still occur? is it only when you reload WITHIN the zone that problems happen?

 

If you're really patient you can still kill them with abilities that never miss, such as various thorn-like effects, and Priest's tier VI lightning aura thingie. They also take damage from the kamikaze constructs, so you can use a character with boots of speed to lure them in... yeah, better wait for a fix :p

Edited by mph
Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello again.  A patch will be available very soon that addresses this issue.  Thanks!

A actual ETA would be nice. Ran into this problem on friday afternoon, havn't been able to progress. Doing a path of the damned run, so I run out of AOE no save spells, before the thing dies. Keep on getting in to near death, sigh...

Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello again.  Unfortunately I'm not quite sure what the date is for the patch.  I know it was planned for this week.  I also know that it needs to be thoroughly tested so we don't let something like that out the door again.  Thanks for your patience and support during this issue.

- Refer to this thread if you are having trouble finding any information I requested http://forums.obsidi...eport-an-issue/

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...