Jump to content
  • 0
mishraile

Graphical Artifacts and freezing

Question

I have been having an issue with the graphics completely wigging out on me with pillars 2. It used to be only once in a while and didn't render the game unusable, but recently has been now happening immediately upon booting up the game every time. Basically it initially looks like pretty little artifacts on the screen that flicker and change, multicolored, then after a few minutes the screen freaks out and starts jumping all over the place and then eventually completely freezes.

 

My Specs:
Intel i5-6600 3.30 GHZ CPU

32 GB Ram

NVidia GeForce 970

Win 10 Home

 

I updated my NVidia video card drivers to the most recent

I updated Windows

I set that MSSA (or... MSAA or whatever) to 1 like people suggested.

I lowered graphics level down to medium

I have rebooted the game and my computer multiple  times.

 

Any Help would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I have been having an issue with the graphics completely wigging out on me with pillars 2. It used to be only once in a while and didn't render the game unusable, but recently has been now happening immediately upon booting up the game every time. Basically it initially looks like pretty little artifacts on the screen that flicker and change, multicolored, then after a few minutes the screen freaks out and starts jumping all over the place and then eventually completely freezes.

 

My Specs:

Intel i5-6600 3.30 GHZ CPU

32 GB Ram

NVidia GeForce 970

Win 10 Home

 

I updated my NVidia video card drivers to the most recent

I updated Windows

I set that MSSA (or... MSAA or whatever) to 1 like people suggested.

I lowered graphics level down to medium

I have rebooted the game and my computer multiple  times.

 

Any Help would be appreciated.

Try this

 

https://forums.obsidian.net/topic/100913-ive-finally-found-a-way-to-stabilize-framerate-and-stutter/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi,

 

I am also having these issues to the point where I'd have to hard reset my computer. I have tried what kilay (that word means 'eyebrow' in my native tongue) suggested but it seems to still happen. I noticed it happens mostly when I or when enemies cast light intensive magic (fan of fire, fireball, wall of fire, wall of many colors, etc.) OR if 'Lights' is ticked on. My specs are below if it's any help.

Core i5-6600 3.0Ghz

R9 390 8gb

16gb RAM

 

My graphics settings are in the attached image.

post-218771-0-17286500-1534587713_thumb.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

restricting the framerate to 45 helped a little. i could cast pull of eora like 3 times in the middle of queen's berth while casting fireballs and fans of flames left and right and the game does not graphically glitch out. tried it in the hanging sepulchers in the room with 6 flames are burning and graphical glitches returned. i recommend keeping the lights and glow effects ticked off, jacking the VFX opacity aaaaaaaaaaaaaaaaaaaall the way to the left, keeping MSAA to 1, and keeping VSync on all the time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...