Jump to content
  • 0
Tuth

Game crash

Question

Hello everyone.

I have downloaded and installed the GOG version of the game, but after running it, it shows Obsidian, Paradox and Kickstarter logos and immediately crashes with a message that I should send the folder with the log to the developer. So, how and to whom should I send it?

 

Edit: I've uploaded the folder with the log
http://www.mediafire.com/download/l1q7rkgunbk8h2t/2015-03-26_185104.rar

Edited by Tuth
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

The game is crashing for me as well.  If I click the mouse on the the 1st logo screen it crashes  - - or if I don't click the mouse I make it to the Kickstarter logo and then it crashes and gives me this error message:  

 

"The game crashed.  The crash report folder named 2015-03-26_202840 next to game executable.  It would be great if you'd send it to the developer of the game"

 

Lenovo Y580 laptop

 

i7-3610QM   2.3 GHZ

 

8.0 GB of RAM

 

Windows 7 64 bit OS

 

NVIDIA GeForce GTX 660M

 

Steam version of the game

Edited by dreypdx

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

My game crashes immediately after character creation.  Kind of a bummer.

 

System details
 

i7-3630QM 2.4 GHz

16.0 GB RAM

Windows 7 (64 bit)

NVIDIA GeForce GT 650M

 

Some error output logs below.

 

Going to try to load another license on my desktop tomorrow; we'll see how that goes I guess? :)

 

 

output_log.txt

output_log.txt

output_log.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

My game crashes immediately after character creation.  Kind of a bummer.

 

System details

 

i7-3630QM 2.4 GHz

16.0 GB RAM

Windows 7 (64 bit)

NVIDIA GeForce GT 650M

 

Some error output logs below.

 

Going to try to load another license on my desktop tomorrow; we'll see how that goes I guess? :)

 

sick puppy: You're crash is happening when contacting Steam for achievement data. You likely just need to update Steam to the latest version.


Twitter: @robyatadero

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I also get this bug I've tried running as administrator as well with the same result. I also have run a complete file check.

I am not running EVGA Precision X
My system specs are as follows:

 
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 3/26/2015, 20:05:19
       Machine name: BADMOTHER****ER
   Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.150202-1526)
           Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Alienware
System Model: M18xR1
BIOS: InsydeH2O Version 1.0 A05
Processor: Intel® Core i7-2860QM CPU @ 2.50GHz (8 CPUs), ~2.5GHz
Memory: 16384MB RAM
Available OS Memory: 16366MB RAM
 Page File: 3996MB used, 28733MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 120 DPI (125 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
     DxDiag Version: 6.01.7601.17514 64bit Unicode

---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce GTX 560M  x 2 (I've tried with SLI enabled and without)
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce GTX 560M
Driver Version: 9.18.13.4788


 
 
 ---Removed copy paste and added attachments-----------

Cant EDIT: I added spoiler tags as the log is rather long. Good luck, aricww. Hopefully your extensive log helps isolate whatever the issue is.

output_log.txt

error - Copy.txt

Edited by aricww

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I don't use precision x no sorry. I do use Geforce experience, which I exited. I've just verified local game cache which told me 4 files could not be verified and needed to be reinstalled. After download I was able to get to character creation screen (first time past loading screen). I will update tomorrow if this works through to game running stable. :)

 

Thanks for quick interaction Devs!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Can anyone else that is crashing try verifying their local game cache and see if that fixes it? And if not, what language do you expect the game is running in (English, Spanish, etc.)?

 

 

I've tried it a couple times and neither time did any good.  I am running the game in English (I assume).

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Can anyone else that is crashing try verifying their local game cache and see if that fixes it? And if not, what language do you expect the game is running in (English, Spanish, etc.)?

 I did verify local game cache to no avail.

I expect the game is running in English.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I don't know what EVGA Precision X is - - or how to know if it's running if I do have it

 

nevermind - googled it - - I am not running it

Edited by dreypdx

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Can anyone else that is crashing try verifying their local game cache and see if that fixes it? And if not, what language do you expect the game is running in (English, Spanish, etc.)?

I'm verifying again as I write this, but not only did I already verify before, I also downloaded the whole game again. Both to no avail, so I don't think the problem is a corrupt download.

I'm trying to run the game in english. At least I think so, can't look it up now.

 

Edit: All files successfully validated. The game still doesn't work, unfortunately.

Edited by Buzzn Frogg

image-163149-small.jpgn3mec3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Everyone else crashing after logos, do you have a program called running EVGA Precision X?

Just in case it helps in some small way, I have EVGA Precision v4.2.1 running and have no crashes, after logos or otherwise, so far.


“Things are as they are. Looking out into the universe at night, we make no comparisons between right and wrong stars, nor between well and badly arranged constellations.” – Alan Watts

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

On the morning i'm going to find cheap merchant for some extra RAM, for now i have crush when traveling to Gilded Vale

 

Vista 32bit, Phenom 9550, Geforce 9600GT, 3GB DDR2 RAM, 20000MB virtual memory, language - polish

 

2015-03-27_013740.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I believe this has something to do with Unity/PoE not reading the memory correctly..

 

People have 4GB+ memory but it's giving a reading of 0 in most of the cases:

 

 

0 MB physical memory [1435 MB free].
0 MB paging file [0 MB free].
0 MB user address space [3562 MB free].

 

 

0 MB physical memory [0 MB free].
0 MB paging file [0 MB free].
0 MB user address space [3556 MB free].
Read from location 00000000 caused an access violation.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Apart from the output file I posted earlier, Ekital's post is what I'm seeing in error.log. 

 

Unity Player [version: Unity 4.6.1p2_961a19933c56]
 
PillarsOfEternity.exe caused an Access Violation (0xc0000005)
  in module PillarsOfEternity.exe at 0023:011f4d95.
 
Error occurred at 2015-03-27_021736.
<game path here, deleted for privacy>
47% memory in use.
0 MB physical memory [0 MB free].
0 MB paging file [0 MB free].
0 MB user address space [3534 MB free].
Read from location 00000000 caused an access violation.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

FIX FOUND:

 

Run your command prompt as administrator (cmd)

Type command: attrib -r -s c:/Windows/Fonts

Go to the Fonts folder (C:/Windows/Fonts)

Delete font called UNCL

 

Have fun guys :D

 

EDIT: It has to do with corrupted fonts, if you still can't play after deleting UNCL please keep posting your error.log file and read the first few lines. It should say XXXXXX.TTF, which is a font file. Delete that font and continue until it works.

You sir are a god among men!  Thank YOU!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

FIX FOUND:

 

Run your command prompt as administrator (cmd)

Type command: attrib -r -s c:/Windows/Fonts

Go to the Fonts folder (C:/Windows/Fonts)

Delete font called UNCL

 

Have fun guys :D

 

This worked for me.  Thank you so much!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...