Jump to content

[Issue][Multiplayer] Unable to Host New/Load Saved Game for Multiplayer


Recommended Posts

1 hour ago, Michael Skinner said:

Same issue here.  Although they did not specifically say that multiplayer would be available for the test server, it seems kind of odd they wouldn't want that there.

DxDiag.txt 120.09 kB · 0 downloads

I'd looked over the notes and no indicators that it was only for single-player mode. Hopefully gets looked at soon.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
14 hours ago, eigengrau16161d said:

I get either the screenshot attached, or it just loads forever. It's the same for me and the friend I'm trying to play with.

image.png.aa37fa9e88656a8edd67f9b60f62ec85.png

DxDiag.txt 105.27 kB · 2 downloads

Yes this happens to me too.  Not sure if this was intentional but I can only play single player on the PTS.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Jeffery Hughson said:

MP Is not working
I am getting connection error

This was also posted already. I would like and respond to that post too.  

 

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

We tried some things with the 0.3.0.2416 update we just pushed out to hopefully fix this.

If you are on build 0.3.0.2416 and still experience issues with multiplayer, can you post about it here? Also, can you let us know if this was an issue you experienced previously on the release build? Thank you!

 

Also, I merged two threads together since they were for the same issue. :) Thanks for all the reports!

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

May be related to the issue - I am a client attempting to connect to an operational host, but the game will CTD from the black Loading screen upon connection.  On one attempt I caught a split-second glimpse of the character selection screen, but it CTD'd on me again. 

It's odd to me, because I was playing fine with the host, and then suffered a crash, and now cannot reconnect even after multiple fix attempts including older save file restores and character file edits.  It's 4 am so we're going to try again tomorrow.

If it helps any, I was carrying a full stack of grass planks when the crash happened, and we had an issue during the closed beta where carrying items could cause loading issues.  I was attempting to place the planks onto a mostly-occupied pallet, and I think I may have been doing it too quickly (which has also caused a crash in the past), but as for why I can no longer connect, I have no clue.  Also, getting errors almost immediately when attempting to look for any multiplayer games, including friend searches, I can only connect to my friend through Steam.

DxDiag_092320.txt

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Shyla said:

We tried some things with the 0.3.0.2416 update we just pushed out to hopefully fix this.

If you are on build 0.3.0.2416 and still experience issues with multiplayer, can you post about it here? Also, can you let us know if this was an issue you experienced previously on the release build? Thank you!

 

Also, I merged two threads together since they were for the same issue. :) Thanks for all the reports!

Hello!

I was able to initiate a multiplayer game, but my friends couldn't see my session, and vice versa. 

Different from my previous issue of not even being able to load or create a multiplayer game, but still unable to play with other players. 

 

 

[EDIT] 

We tried different things:

1. Was able to see a friend's session, but it crashed when he started the game. No error messages.

2. I hosted a new game and he was able to find and join my game, but my friend's game would then crash as soon as the game started. 

3. He was able to re-join the game when it was already loaded.

4. We tried loading an old save game, and he was able to find and join it, but it crashed for him when it started.

5. I loaded up the save, and started the game -- he was able to join my session.

 

Seems like the only way we can play together is for me to load the game first, and for my friend to join belatedly.

 

 

[EDIT 2] 

After amassing autosaves, game would crash when trying to load multiplayer mode.

1. Game would crash for me when I tried to load a saved game in MP mode.

2. My friend would sometimes see my session, sometimes not.

3. My friend could no longer join my hosted game (crashes on him).

 

Please see attached file for his system information. Thank you.

DxDiag.txt

Edited by eigengrau16161d
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

** Windows 10 (2 PCs on same LAN), using Steam, version 0.3.0.2416 **

We have a few findings to share regarding the multiplayer issues.

First, let me state that we have not had any issues creating or hosting a multi-player game as mentioned earlier in the thread (red error dialog). All of our issues are regarding joining the game. Neither of us have any issues hosting a game.

The issue arises when the "join" player tries to access the "hosts" game. We can now say confidently that 100% of the time, after just launching the game, the "join" player will NEVER see the "hosts" game in the list. A 100% reliable work-around for us is as follows:

  1. The "join" player starts to host a game
  2. Select a save or start a new one, click "Load". Let it create the lobby.
  3. At the character select screen, you can just leave the lobby. There is no need to start the game.
  4. Go back to multiplayer and select Join this time. You will now see the game from the "host" listed

OK, so now we can find each other. Now comes more issues.....

  • If the "host" starts a new game, the "join" player connects with no issues
  • If the "host" loads a previous saved game, it loads fine and they are able to play. The "join" player loads almost to the end, then crashes with no message. Same results after repeated attempts.
  • Once the "join" person crashes, starts Grounded again, and performs the work-around above, it now says 2/4 players in the lobby. It never clears the "join" player from the crash. In this instance, if the "join" player tries to join again, the game crashes silently right away. The "host" must now exit and reload the lobby to reset it back to 1/4. Now the "join" player will load longer, but eventually crash.

 

For further technical details on the first work-around, we see Maine-Win64-Shipping.exe starts some additional listeners.

BEFORE (fresh launch, never hosted a lobby) Maine-Win64-Shipping.exe is PID 18248

TCP    192.168.1.5:52343    40.90.222.80:443       ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52350    54.148.12.56:443       ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52351    20.36.218.208:443      ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52352    54.148.12.56:443       ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52353    54.148.12.56:443       ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52354    54.148.12.56:443       ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52355    54.148.12.56:443       ESTABLISHED     18248
UDP    0.0.0.0:50348          *:*                                    18248
UDP    0.0.0.0:61428          *:*                                    18248
UDP    0.0.0.0:62096          *:*                                    18248
UDP    0.0.0.0:63480          *:*                                    18248
UDP    127.0.0.1:16609        *:*                                    18248
UDP    [::]:62096             *:*                                    18248

AFTER (have hosted a lobby once)

TCP    192.168.1.5:52343    40.90.222.80:443       ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52350    54.148.12.56:443       ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52351    20.36.218.208:443      ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52353    54.148.12.56:443       ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52354    54.148.12.56:443       ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52355    54.148.12.56:443       ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52357    40.82.255.0:443        ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52358    40.90.10.180:443       ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52359    52.143.74.14:443       ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52360    13.86.126.129:443      ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52361    13.86.126.129:443      ESTABLISHED     18248
TCP    192.168.1.5:52363    54.148.12.56:443       ESTABLISHED     18248
UDP    0.0.0.0:50348          *:*                                    18248
UDP    0.0.0.0:59470          *:*                                    18248
UDP    0.0.0.0:59471          *:*                                    18248
UDP    0.0.0.0:61428          *:*                                    18248
UDP    0.0.0.0:62096          *:*                                    18248
UDP    0.0.0.0:63480          *:*                                    18248
UDP    127.0.0.1:16609        *:*                                    18248
UDP    [::]:62096             *:*                                    18248

Not knowing the architecture, our best guess would be the additional listeners on 59470 and 59471. Perhaps these need to start at game launch, not first lobby load? The other additional outbound https request are likely just to register the host on Obsidian's servers. If you have any specific troubleshooting you need done, please let us know.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Quick update. With version 0.3.0.2426, we can successfully join the other's save without crashing. We do still need to perform the work around noted above in order to see the game listed though. Glad we can play together again. Thanks for the daily fixes!

  • Thanks 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...