Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
Esser-Z

Stuck in Cutscene

Question

So! I'm really liking the game. For the little bit I got to play it. See, I got out of the first cave, went forward and triggered dialogue. Okay! I go through the dialogue and a cutscene starts. The guy walks forward onto a raised platform and... stops. Nothing else visual happens as dramatic sound plays. The sound finishes and everyone is just standing there, in cutscene mode. I can't do ANYTHING.

Share this post


Link to post
Share on other sites

17 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi Esser-Z, 


 


Can you please attach your output logs and a save game after the issue occurs?


 

Output log:


\Steam\steamapps\common\Pillars of Eternity\PillarsOfEternity_Data\output_log.txt


 


Save Game:


C:\Users\(username)\Saved Games\Pillars of Eternity


 


Also could you include specs of your system?


 


Thanks!



- Refer to this thread if you are having trouble finding any information I requested http://forums.obsidi...eport-an-issue/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I can't post a save from AFTER the issue, because I never regain control--I'm stuck in the cutscene indefinitely. Attached the output log, though.

 

I'm running on my laptop, Win7x64, Intel Core 2 Duo P8700 @2.53 Ghz 2.54 ghz, 4gb RAM, NVIDIA Quadro NVS 160M graphics. The game has been running totally fine... until this cutscene, where it hangs!

output_log.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I had the exact same issue. 

 

I have a Win 7 SP1; Asus Notebook N53SV; Intel i7-2630QM 2.00 GHz; 4 GB RAM; 64-bit OS; NVIDIA GeForce GT 540M.

 

Not sure how I would attach the relevant files.

 

Going to restart my system and see if that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If you're getting stuck in a cutscene, can you try turning off Anti-Aliasing and report back please?

 

To turn off Anti-Aliasing press the ` key to open the console and enter msaa 0 and hit enter.

 

Thanks!

  • Like 1

- Refer to this thread if you are having trouble finding any information I requested http://forums.obsidi...eport-an-issue/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If you're getting stuck in a cutscene, can you try turning off Anti-Aliasing and report back please?

 

To turn off Anti-Aliasing press the ` key to open the console and enter msaa 0 and hit enter.

 

Thanks!

 

Doesn't work for me. And an off-topic question but why aren't there more graphic options to turn on/off? my game is noticeably smoother after turning aa off, it would be useful to have this kind of stuff out there.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Its not working for me either I have tried using msaa but still hangs on that cutscene


"Very well permit me on this night. To break your hearts once more. This is the story of the Chain of Dogs. Of Coltaine of the Crow Clan, newly come fist to the 7th Army"- Duiker:Memories of Ice

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

A Reset got me passed the cutscene :)But now there is a spotlight on my guy and the fog of war dosnt go away.Anyone know a way to fix this?


"Very well permit me on this night. To break your hearts once more. This is the story of the Chain of Dogs. Of Coltaine of the Crow Clan, newly come fist to the 7th Army"- Duiker:Memories of Ice

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Both restarting and using the 'msaa 0' trick did not fix the problem for me.

 

I'm running the game on an i5 Surface Pro 3.


"Let justice be done, though the heavens fall."

ALDNOAH ZERO

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Turning of anti-aliasing and reducing the game's resolution to the lowest possible option fixed the problem for me.

 

The other thread for the same problem is here.

  • Like 1

"Let justice be done, though the heavens fall."

ALDNOAH ZERO

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Turning of anti-aliasing and reducing the game's resolution to the lowest possible option fixed the problem for me.

 

The other thread for the same problem is here.

 

I too have an i5 Surface Pro 3 and had to do both resolution and AA change to pass this point.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

This should be stickied. I had the same bug and the console trick (msaa 0) worked like a charm. It also greatly improved the performance of my game. Not sure why. Thanks a bunch. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

This is an odd bug...I had actually played through a fair bit of the game just fine, and then today, made a new character and buffed the difficulty and then hit this bug.  I wonder why it worked fine the first playthrough?

 

At least you all found a fix for it :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...