Jump to content
  • 0

I HAD a problem with saved games not loading and here is why...


RockyPillars

Question

So I haven't had any real issues with the game since I got it a couple of weeks ago.  However this morning I start up the game and it crashes before it even gets to the main screen.  I load it up again and hit continue.  It loads one of my old saved game files from near the beginning.  I shrug it off and hit escape and hit load.  

 

None of my recent saved game files are there!

 

I restart the game and hit Load at the main screen instead of 'Continue'.  My recent saved games are back!  However  when I click the one I want to start at, the Load screen reverts back to the main screen.  I shrug it off thinking maybe all I have to do now, is hit "continue".  I do this the screen goes black with the gauntlet pointing and then the game crashes.  

 

I repeat this several times with the same results.

 

So I start looking on these forums, though everyone's problems don't seem to match up with mine as far as saved games go.  I decide to look for my saved games.

 

Here was the problem:  My C: drive is a solid state that was almost completely filled up with like 100 kilabytes space left.  For some reason even though my steam games and everything(including Pillars of Eternity) is on my much larger and "roomy" E: drive, my saved games for Pillar of Eternity are being saved on my C: drive.  

 

So make 5GB of space on my C: drive and VOILA! game works again.  

 

So if you are having the same troubles as I was, you might want to make sure your harddrive isn't full. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

You can change where My Documents is located by right-clicking it, selecting Properties, and then Location (tab). Move it to a different hard drive if you want your save games from most games stored elsewhere (Or set up symbolic links). I've done this so that I can't forget to backup my save games when reinstalling Windows, because they aren't on the same partition as Windows anymore! >: )

Edited by Nicholas Steel

Windows 10 x64 | Intel i7 920 @ 2.66GHZ | Gigabyte Geforce 760 4GB OC1 Windforce x3 | Integrated Audio | 8GB DDR3 RAM | ASUS P6T | Corsair AX760 PSU

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...