Jump to content

Welcome to Obsidian Forum Community
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

Stuttering every couple of seconds on strong rig

stuttering lag poe

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
mis3nko

mis3nko

    (0) Nub

  • Initiates
  • 3 posts

Dear obsidian support,

I don't know if you are aware of this issue but many users have problems with non-performance related constant stuttering in game. I have a strong rig (i7-4790K, GTX980, 16GB RAM) but I experience framedrops to 6FPS every couple of seconds - even the game is paused! I observed that the time interval between spikes depends on actual refresh rate. For example if I turn off v-sync the game is running at 150FPS and I have 160ms spikes every 5 second (look at the attachment). If I turn on v-sync the game is running 75FPS and those spikes are there every 20s. Capped at 30FPS the time between spikes is around 50 seconds. This is very strange and I would like if someone from developers can look at this issue as it completely ruin the game experience. Otherwise the game runs pretty smooth but this is not acceptable and very annoying.

Don't hesitate to contact me if you need further assistance.

Thanks!

Attached Files



#2
icer22x

icer22x

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 15 posts

Did you ever find a solution to your problem? I am getting the same issue on a strong gaming system. Frame rates PLUNGE whenever I enter a new area, open a door, start a conversation, or just during exploration...



#3
Insolentius

Insolentius

    (4) Theurgist

  • Members
  • 315 posts
  • Location:Tuzla, Bosnia & Herzegovina
  • Deadfire Backer
  • Fig Backer

Are you using a virtual LAN network (e.g. Hamachi, Tunngle etc.)?



#4
icer22x

icer22x

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 15 posts

Are you using a virtual LAN network (e.g. Hamachi, Tunngle etc.)?

Nope. I do not have any type of virtual service installed on my system. Running Windows 8.1 on a Sager NP7358S.







Also tagged with one or more of these keywords: stuttering, lag, poe

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users