Jump to content

Welcome to Obsidian Forum Community
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

Missing gui texts for all menu items (Mac/Steam)

bug missing_gui mac steam

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
number5

number5

    (0) Nub

  • Initiates
  • 4 posts
  • Pillars of Eternity Backer
  • Deadfire Backer
  • Fig Backer

Here is the screenshot http://steamcommunit...s/?id=414668507

 

All the menu items is "Missing gui xxx" (xxx is a random number), I have done the normal verifying the content integrity route, all ok.

 

How can I solve this issue?

 

 



#2
shaunti

shaunti

    (0) Nub

  • Initiates
  • 3 posts
  • Steam:deathblossom

I have the same issue.   Retina MAcbook OSX 10.10.2 -> Thunder bolt display.



#3
Naithe

Naithe

    (0) Nub

  • Initiates
  • 1 posts

I can confirm I have the same problem.

 

Reinstalling didn't work, and checking integrity showed no errors.



#4
number5

number5

    (0) Nub

  • Initiates
  • 4 posts
  • Pillars of Eternity Backer
  • Deadfire Backer
  • Fig Backer

You might all have solved this but I'll document my solution just in case:

 

the solution: Inside steamapps/common/Pillars of Eternity/PillarsOfEternity.app/Contents symlink Data to data, it needs both to work (facepalm)



#5
matrus

matrus

    (0) Nub

  • Initiates
  • 1 posts
  • Pillars of Eternity Backer
  • Kickstarter Backer
  • Deadfire Backer
  • Fig Backer

You might all have solved this but I'll document my solution just in case:

 

the solution: Inside steamapps/common/Pillars of Eternity/PillarsOfEternity.app/Contents symlink Data to data, it needs both to work (facepalm)

 

Thanks, that solved the problem. Looks like Obsidian didn't test PoE with case sensitive file systems.  :banghead:



#6
shaunti

shaunti

    (0) Nub

  • Initiates
  • 3 posts
  • Steam:deathblossom

What is the exact command line to run to fix this?

 ln -s ../Data data

or something

I can't figure this out.

thanks.



#7
shaunti

shaunti

    (0) Nub

  • Initiates
  • 3 posts
  • Steam:deathblossom

Well, instead I fixed it by:

Removing from the alternative drive I installed it on, and installed it to the root drive.



#8
rhomboid

rhomboid

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 9 posts

I just have this problem, installed from the App Store, seems like what might have caused it was I had an SDXC card inserted, but it seems to have gotten corrupted/unmounted while I had the game open. Was the game storing temporary files on it?? Mac OS 10.9.5

 

Coincidentally does anyone know where the games saves are stored if I wanted to back them up and I'm not using time machine?



#9
Aurelio

Aurelio

    (5) Thaumaturgist

  • Members
  • 480 posts
  • Pillars of Eternity Backer
  • Kickstarter Backer
  • Deadfire Backer
  • Fig Backer

I just have this problem, installed from the App Store, seems like what might have caused it was I had an SDXC card inserted, but it seems to have gotten corrupted/unmounted while I had the game open. Was the game storing temporary files on it?? Mac OS 10.9.5

 

Coincidentally does anyone know where the games saves are stored if I wanted to back them up and I'm not using time machine?

 

See here: http://forums.obsidi...eport-an-issue/

 

Mac Location: ~/Library/Application Support/Pillars of Eternity/Saved Games



#10
rhomboid

rhomboid

    (1) Prestidigitator

  • Members
  • 9 posts

By the way my problem was system resource or FS correuption issue. I rebooted and fortunately the problem went away.







Also tagged with one or more of these keywords: bug, missing_gui, mac, steam

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users