Jump to content

Hoping for assistance.


Recommended Posts

Hi,

 

I'm sorry to bother everyone here, but I'm sad to report that I have been unable to get my game to start. It could have been something simple I did wrong (I'm not that great with computers) or something wrong that is outside of my influence.

 

I read the request for my system info in another post and so I thought I'd post both that, and what I did.

 

I got the game from a friend--- All 4 discs were there-- he told me that he didn't want it because it needed to have some kind of debug downloaded. He surely knew what he was talking about, but to get him to explain it so I could understand was beyond me.

 

I installed it on my computer--- 4 discs, inserting each when prompted and it gave every indication of working until I tried to click on "game". That time, and every time since then it has asked me to send an error message to Microsoft.

 

I tried the update feature, it was no help. and then manually went to the site recommended by the update feature, but either what I needed wasn't there, or I couldn't find it.

 

Here is my system info:

 

------------------

System Information

------------------

Time of this report: 9/3/2009, 17:20:43

Machine name: ME-4FFE2AF13A7C

Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.090206-1234)

Language: English (Regional Setting: English)

System Manufacturer: Dell Inc.

System Model: Latitude D610

BIOS: Phoenix ROM BIOS PLUS Version 1.10 A05

Processor: Intel

Edited by astrion
Link to comment
Share on other sites

Additionally, I tried to check the settings by going to "configure" and it allowed me to save this info.

 

Hope it helps.

 

[sWKotOR]

ReportDateTime=9/3/2009 6:19:05 PM

SysInfoVersion=v1.00.60

GameExists=1

GameVersion=v2.10.427

GameInstallLocation=C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR2\

 

[OS]

Name=WinXP

Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 3

Service Pack=Service Pack 3

Status=Pass

 

[swapFiles]

C:\pagefile.sys=2046

C:\pagefile.sys=2046

 

[CPU]

CPUCount=1

CPUSpeed=1729

CPUFamily=6

CPUModel=13

CPUStepping=8

CPUVendor=Intel

CPUName= Intel® Pentium® M processor 1.73GHz

Status=Pass

 

[Memory]

RAM=2048

Status=Pass

 

[Disk Free Space]

C: (NTFS), UNICODE=63.50GB

Status=Pass

 

[CD-ROMs]

DriveLetters=D:\

Drives=TSSTcorp CDRW/DVD TSL462C

 

[Video]

Video Card Name=

Video Memory=0

Desktop Resolution=800x600x32

DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)

OpenGL Version=1.1.0

OpenGL Vendor=Microsoft Corporation

OpenGL Renderer=GDI Generic

Vid Card Status=Warning

Vid Card Driver Status=Pass

GL Status=Fail

DX Status=Pass

 

[Audio]

Sound Card Name=SigmaTel C-Major Audio

Status=Pass

 

 

;Game Options from swkotor2.ini

 

[Display Options]

FullScreen=1

Disable Movies=0

Disable Intro Movies=0

Sort Modules=1

Width=640

Height=480

BitsPerPixels=32

RefreshRate=60

 

[sound Options]

Number 3D Voices=32

Number 2D Voices=32

2D3D Bias=1.00

EAX=0

Sound Init=0

Disable Sound=0

Force Software=1

 

[Graphics Options]

EnableHardwareMouse=1

FullScreen=0

RefreshRate=60

Width=1024

Height=768

Emitters=1

Anisotropy=1

Frame Buffer=1

Soft Shadows=1

Brightness=57

V-Sync=1

Texture Quality=0

Anti Aliasing=0

 

[Game Options]

Disable Movies=0

 

[config]

firstrun=0

Link to comment
Share on other sites

Display Tab 1: The system is using the generic video driver. Please install video driver provided by the hardware manufacturer. Direct3D functionality not available.

Vid Card Status=Warning

There's the problem, you need to install drivers for your graphics card. Your laptop is Dell D610 with mobility radeon X300 graphics card? If so, you need to install this.

 

Did you update your game to 1.0b? No matter what game, it's always recommended to update to latest version, especially KotOR 2.

Link to comment
Share on other sites

It seems, on that system check--- that there are only two areas that failed (or got warnings)

 

#1.-- Video-- it says "warning, (null). Unable to detect VRAM"

 

and

 

#2.-- Open GL-- Failed. Microsoft Corporation - 1.1.0--- Required: Non-windows generic open GL 1.4.0 drivers.

 

Maybe this will help?

Link to comment
Share on other sites

That's strange. Does dxdiag still say the same thing on Display Tab 1? If it says no problems found, I'm not quite sure what the problem then is. Getting games to work with laptops are sometimes a chore because they are rarely officially supported. You can find people with similar problems at these forums. I'll try to look around.

 

Edit:

 

Okay, looks like the probem is in OpenGL driver. I look around if that is fixable.

Edited by Slinky
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...