Jump to content

Help! Can't move after first battle on Peragus


Recommended Posts

OK, I keep running into this same bug no matter what I do and it's driving me NUTS! :aiee: The game seems to run just fine, and I can get through the tutorial on board the Ebon Hawk with no problems. I wake up in the tank on Peragus, and I can move around, talk to Kreia, etc. just fine. I get into the first battle (with two droids), I can beat them just fine but then . . . that's it. I can no longer move after that first fight. I can move the camera around, get into all the various menu screens, use health packs, basically anything except move. Things I've tried:

 

Pausing the game

Unpausing the game

Going in and out of menus

Saving and reloading

Moving with WASD on the keyboard (the camera rotates with A and D, but I don't move at all with W or S)

Moving with the Mouse by holding down the left and right mouse buttons

 

ANY help would be GREATLY appreciated. Per the "Solving "HELP" Issues, READ HERE BEFORE YOU POST A "HELP" TOPIC" topic, here is the nzone information:

 

CPU

Minimum: 2.0 GHz P4 processor or equivalent [if built-in graphics chipsets then 2.6 GHz Pentium D CPU, or 1.8 GHz Core 2 Duo, or equivalent.]

You Have: 2 processors running - Intel® Core2 CPU 6600 @ 2.40GHz PASS

CPU Speed

Minimum: 2 GHz

You Have: 2.39 GHz Performance Rated at 6.82 GHz PASS

System RAM

Minimum: 512 MB RAM (768 MB for Vista or built-in graphics)

You Have: 2.0 GB PASS

Operating System

Minimum: Windows XP/Vista

You Have: Microsoft Windows XP Home Edition (Build Service Pack 32600) PASS

Video Card

Minimum: 128 MB Video Card, with support for Pixel Shader 2.0 (NVIDIA GeForce FX 5900 [GeForce 6200 for Vista]+ / ATI Radeon 9500+ / Intel 950+)

You Have: NVIDIA GeForce 7950 GT (GeForce 7950 GT) PASS

Video Card Features - Minimum attributes of your Video Card Video RAM: Required - 128 MB , You have - 512 MB

Video Card 3D Acceleration: Required - Yes , You have - Yes

Pixel Shader Ver.: Required - 2.0 , You have - 3.0

 

 

Video Card Driver Version (DirectX)

Your driver version number is: 6.14.11.7516 FYI: Your video card driver version is provided for your information, but it is not part of this analysis. But proper video card driver versions are important to the proper operation of your product.

Sound Card

Minimum: Yes

You Have: SoundMAX HD Audio PASS

Sound Card Driver Version

Your driver version number is: 1.0 FYI: Your sound card driver version is provided for your information, but it is not part of this analysis. But proper sound card driver versions are important to the proper operation of your product.

Free Disk Space

Minimum: 6 GB

You Have: 26.2 GB PASS

 

 

 

 

and here is my dxdiag information (at least, the bits that seemed important. If more is required I'll copy and paste that too.)

 

 

------------------

System Information

------------------

Time of this report: 3/2/2009, 20:29:45

Machine name: MICHAEL-CD389EA

Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)

Language: English (Regional Setting: English)

System Manufacturer: System manufacturer

System Model: System Product Name

BIOS: BIOS Date: 08/14/06 17:01:53 Ver: 08.00.12

Processor: Intel® Core2 CPU 6600 @ 2.40GHz (2 CPUs)

Memory: 2048MB RAM

Page File: 529MB used, 3410MB available

Windows Dir: C:\WINDOWS

DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

DX Setup Parameters: Not found

DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

 

------------

DxDiag Notes

------------

DirectX Files Tab: No problems found.

Display Tab 1: No problems found.

Sound Tab 1: No problems found.

Music Tab: No problems found.

Input Tab: No problems found.

Network Tab: No problems found.

 

--------------------

DirectX Debug Levels

--------------------

Direct3D: 0/4 (n/a)

DirectDraw: 0/4 (retail)

DirectInput: 0/5 (n/a)

DirectMusic: 0/5 (n/a)

DirectPlay: 0/9 (retail)

DirectSound: 0/5 (retail)

DirectShow: 0/6 (retail)

 

---------------

Display Devices

---------------

Card name: NVIDIA GeForce 7950 GT

Manufacturer: NVIDIA

Chip type: GeForce 7950 GT

DAC type: Integrated RAMDAC

Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0295&SUBSYS_22191682&REV_A1

Display Memory: 512.0 MB

Current Mode: 800 x 600 (32 bit) (60Hz)

Monitor: Plug and Play Monitor

Monitor Max Res: 1600,1200

Driver Name: nv4_disp.dll

Driver Version: 6.14.0011.7516 (English)

DDI Version: 9 (or higher)

Driver Attributes: Final Retail

Driver Date/Size: 5/2/2008 21:46:00, 6108160 bytes

WHQL Logo'd: Yes

WHQL Date Stamp: n/a

VDD: n/a

Mini VDD: nv4_mini.sys

Mini VDD Date: 5/2/2008 21:46:00, 6554496 bytes

Device Identifier: {D7B71E3E-41D5-11CF-6E68-120200C2CB35}

Vendor ID: 0x10DE

Device ID: 0x0295

SubSys ID: 0x22191682

Revision ID: 0x00A1

Revision ID: 0x00A1

Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_B ModeMPEG2_C ModeMPEG2_D ModeWMV9_B ModeWMV9_A

Deinterlace Caps: {6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive

{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch

{6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(UYVY,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive

{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(UYVY,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch

{6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(YV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive

{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch

{6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive

{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch

Registry: OK

DDraw Status: Enabled

D3D Status: Enabled

AGP Status: Enabled

DDraw Test Result: Not run

D3D7 Test Result: Not run

D3D8 Test Result: Not run

D3D9 Test Result: Not run

 

-------------

Sound Devices

-------------

Description: SoundMAX HD Audio

Default Sound Playback: Yes

Default Voice Playback: Yes

Hardware ID: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_11D4&DEV_1988&SUBSYS_104381E1&REV_1004

Manufacturer ID: 65535

Product ID: 65535

Type: WDM

Driver Name: ADIHdAud.sys

Driver Version: 5.10.0001.4530 (English)

Driver Attributes: Final Retail

WHQL Logo'd: Yes

Date and Size: 5/2/2006 12:12:06, 229376 bytes

Other Files:

Driver Provider: AnalogDevices

HW Accel Level: Full

Cap Flags: 0xF5F

Min/Max Sample Rate: 100, 192000

Static/Strm HW Mix Bufs: 33, 32

Static/Strm HW 3D Bufs: 33, 32

HW Memory: 0

Voice Management: Yes

EAX 2.0 Listen/Src: Yes, Yes

I3DL2 Listen/Src: Yes, Yes

Sensaura ZoomFX: Yes

Registry: OK

Sound Test Result: Not run

 

---------------------

Sound Capture Devices

---------------------

Description: SoundMAX HD Audio

Default Sound Capture: Yes

Default Voice Capture: Yes

Driver Name: ADIHdAud.sys

Driver Version: 5.10.0001.4530 (English)

Driver Attributes: Final Retail

Date and Size: 5/2/2006 12:12:06, 229376 bytes

Cap Flags: 0x41

Format Flags: 0xCCC

 

-----------

DirectMusic

-----------

DLS Path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\drivers\GM.DLS

DLS Version: 1.00.0016.0002

Acceleration: n/a

Ports: Microsoft Synthesizer, Software (Not Kernel Mode), Output, DLS, Internal, Default Port

Microsoft MIDI Mapper [Emulated], Hardware (Not Kernel Mode), Output, No DLS, Internal

Microsoft GS Wavetable SW Synth [Emulated], Hardware (Not Kernel Mode), Output, No DLS, Internal

Registry: OK

Test Result: Not run

 

-------------------

DirectInput Devices

-------------------

Device Name: Mouse

Attached: 1

Controller ID: n/a

Vendor/Product ID: n/a

FF Driver: n/a

 

Device Name: Keyboard

Attached: 1

Controller ID: n/a

Vendor/Product ID: n/a

FF Driver: n/a

 

Device Name: Microsoft Optical Mouse wit Tilt Wheel

Attached: 1

Controller ID: 0x0

Vendor/Product ID: 0x045E, 0x00D1

FF Driver: n/a

 

Poll w/ Interrupt: No

Registry: OK

 

-----------

USB Devices

-----------

+ USB Root Hub

| Vendor/Product ID: 0x8086, 0x2830

| Matching Device ID: usb\root_hub

| Service: usbhub

| Driver: usbhub.sys, 4/13/2008 13:45:37, 59520 bytes

| Driver: usbd.sys, 2/28/2006 07:00:00, 4736 bytes

 

----------------

Gameport Devices

----------------

 

------------

PS/2 Devices

------------

+ Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard

| Matching Device ID: *pnp0303

| Service: i8042prt

| Driver: i8042prt.sys, 4/13/2008 14:18:00, 52480 bytes

| Driver: kbdclass.sys, 4/13/2008 13:39:47, 24576 bytes

|

+ Terminal Server Keyboard Driver

| Matching Device ID: root\rdp_kbd

| Upper Filters: kbdclass

| Service: TermDD

| Driver: termdd.sys, 4/13/2008 19:13:20, 40840 bytes

| Driver: kbdclass.sys, 4/13/2008 13:39:47, 24576 bytes

|

+ Microsoft USB Comfort Optical Mouse 3000 (IntelliPoint)

| Vendor/Product ID: 0x045E, 0x00D1

| Matching Device ID: hid\vid_045e&pid_00d1&col02

| Upper Filters: Point32

| Service: mouhid

| Driver: mouhid.sys, 8/17/2001 12:48:00, 12160 bytes

| Driver: mouclass.sys, 4/13/2008 13:39:47, 23040 bytes

| Driver: point32.sys, 11/7/2006 22:02:36, 21760 bytes

|

+ Terminal Server Mouse Driver

| Matching Device ID: root\rdp_mou

| Upper Filters: mouclass

| Service: TermDD

| Driver: termdd.sys, 4/13/2008 19:13:20, 40840 bytes

| Driver: mouclass.sys, 4/13/2008 13:39:47, 23040 bytes

 

----------------------------

DirectPlay Service Providers

----------------------------

DirectPlay8 Modem Service Provider - Registry: OK, File: dpnet.dll (5.03.2600.5512)

DirectPlay8 Serial Service Provider - Registry: OK, File: dpnet.dll (5.03.2600.5512)

DirectPlay8 IPX Service Provider - Registry: OK, File: dpnet.dll (5.03.2600.5512)

DirectPlay8 TCP/IP Service Provider - Registry: OK, File: dpnet.dll (5.03.2600.5512)

Internet TCP/IP Connection For DirectPlay - Registry: OK, File: dpwsockx.dll (5.03.2600.5512)

IPX Connection For DirectPlay - Registry: OK, File: dpwsockx.dll (5.03.2600.5512)

Modem Connection For DirectPlay - Registry: OK, File: dpmodemx.dll (5.03.2600.5512)

Serial Connection For DirectPlay - Registry: OK, File: dpmodemx.dll (5.03.2600.5512)

 

DirectPlay Voice Wizard Tests: Full Duplex: Not run, Half Duplex: Not run, Mic: Not run

DirectPlay Test Result: Not run

Registry: OK

 

-------------------

DirectPlay Adapters

-------------------

DirectPlay8 Serial Service Provider: COM1

DirectPlay8 TCP/IP Service Provider: Local Area Connection - IPv4 -

 

-----------------------

DirectPlay Voice Codecs

-----------------------

Voxware VR12 1.4kbit/s

Voxware SC06 6.4kbit/s

Voxware SC03 3.2kbit/s

MS-PCM 64 kbit/s

MS-ADPCM 32.8 kbit/s

Microsoft GSM 6.10 13 kbit/s

TrueSpeech 8.6 kbit/s

 

-------------------------

DirectPlay Lobbyable Apps

-------------------------

 

------------------------

Disk & DVD/CD-ROM Drives

------------------------

Drive: C:

Free Space: 26.9 GB

Total Space: 305.2 GB

File System: NTFS

Model: ST3320620AS

 

Drive: D:

Model: SONY DVD RW AW-Q170A SCSI CdRom Device

Driver: c:\windows\system32\drivers\cdrom.sys, 5.01.2600.5512 (English), 4/13/2008 13:40:46, 62976 bytes

 

 

 

 

 

Seriously, any help is GREATLY appreciated! Thank you SO much!

Link to comment
Share on other sites

I just wanted to add a little more information on my problem after playing around with it some more last night. If I save and reload after being stuck, I will be able to move around again. However I run into the exact same problem after each battle, forcing me to save and reload again. I also can't move around on my own DURING battles, all I can do is charge straight at the enemies, and that only works because I'm choosing to use a special attack (flurry or something like that.)

 

Has anyone run into anything like this before? Any advice on what I can do other than saving and reloading after each fight? Any help would be GREATLY appreciated. Thank you!

Link to comment
Share on other sites

Guest PoziomyPion

I never ever run into such bug, do you have some mods installed??Try erasing them if so.

 

Did you try reinstalling the game? That sometimes helps.

 

Can't really think of anything more helpful :huh:

Edited by PoziomyPion
Link to comment
Share on other sites

I never ever run into such bug, do you have some mods installed??Try erasing them if so.

 

Did you try reinstalling the game? That sometimes helps.

 

Can't really think of anything more helpful :(

 

No mods are installed, all I've done is install the update to 1.0b.

 

On your suggestion I tried uninstalling it (making sure I deleted all saved games and other information) and reinstalling it. I tried it without the patch and ran into the same problem unfortunately. I installed the patch again and tried again with no luck :-

 

Thanks for your suggestions though. I'm willing to try about anything at this point.

Link to comment
Share on other sites

I'm guessing that the problem is with the dual processor and graphics card. From the stickied help guide ( http://forums.obsidian.net/index.php?showtopic=41038 ) it seems you can run into problems using Nvidia cards with dual core processors. The advised solution there is to update the graphics drivers - a link to which can found above.

 

Hope that helps.

Link to comment
Share on other sites

Well, when that happens to me (rarely), I usually just hit the TAB key as if I am going to switch party members and it seems to "unlock" movement. Not sure if that will work in a solo area like Peragus, though.

 

Also, with a multi-core processor, it is usually best to set the game's affinity to a single core.

Cry 'Havoc' and let slip the dogs of War!

userbar2kq0.jpg

cogadh.jpeg

Link to comment
Share on other sites

I hate this bug. And I get it pretty often after fights. But unlike you can "fix" it. I usually switch to an unblocked party member.

 

H or placing a mine seems to fix it sometimes. Save and load always worked for me, but it's annoying.

Link to comment
Share on other sites

How does it freeze? Does it sort of stop mid-running and jump across the room?

 

I think the glitch in question is one I sometimes get on Dantooine. There the character sometimes locks in place, as if frozen in mid run. While you can rotate on the spot you can't otherwise move. (I assume this simply because I'm also using a GForce card as well).

 

Normally just waiting for a minute results in this problem clearing up for me, or as others have said switching to another character. Sometimes clicking on an object can bring the game out of this as well.

If this is the same general glitch then trying the GForce fix for graphical problems listed in the stickied FAQ thread may work here, it sorted out a similar glitch in K1 for me on Dantooine. Just be warned that the fix may result in some graphical errors in the game.

 

You could also try autosaving when you get stuck, then re-loading and seeing if that works.

Edited by Darth Mortis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Don't know if you've fixed this yet, but i had the exact same problem. Almost took the game back to the shop for a refund because of it. Finally found on the internet that you can fix it with the following:

 

When your game window appears, click on the "configure" button before starting the game. Click the box that says "V-sync", effectively turning it on.

 

That's it. After that start the game as per normal. It worked for me just fine.

 

Hope that helps

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...